Gave til Haraldstu

Postet av Lensvik IL den 17. Aug 2018

Harald Grønningen Skifond har helt siden Grønningen sine aktive dager bidratt med støtte til skitalenter og -entusiaster i Lensvik IL. 

Etter at skikongen Harald Grønningen døde for to år siden har hans kone Ragnhild og styret i Harald Grønningen skifond vurdert hva som skal skje videre med fondet. I vinter kjøpte Lensvik IL Agdenes Røde kors sin hytte i Øyangen, og på Årsmøtet ble det vedtatt at hytta skulle kalles «Haraldstu» for å hedre æresmedlem Harald Grønningen, ta vare på hans minne og formidle hans fantastiske prestasjoner til kommende generasjoner. 

Tidligere i sommer fikk Ragnhild ideen om å avslutte skifondet ved å gi resterende midler til Lensvik IL og deres oppussing av Haraldstu. Dette fremmet hun til fondets styre som var helt enige om at dette var et verdig punktum som ville komme skisporten i Lensvik til gode i lang tid. Torsdag kveld hadde Lensvik IL samlet ildsjeler, styremedlemmer og æresmedlemmer til kveldsmat og formell overrekkelse av fondet. 

Styreleder i Harald Grønningen Skifond, Oddvar Størdal, sto for selve overrekkelsen av 90 200 kr, et stort bilde av Harald, ski og flere andre effekter til utsmykking av Haraldstu. Styreleder i Lensvik IL, Kåre L. Svanem, kunne forsikre Ragnhild om at pengene ville komme godt med og at effektene selvfølgelig skal få hedersplassen når hytta er ferdig oppusset. 

Da det formelle var gjennomført og kveldsmaten kunne inntas gikk samtalen livlig rundt bordene. Heidi Selnes som er med i skistyret og arbeidsgruppa for Haraldstu kunne entusiastisk fortelle om planene for skileikområdet like ved hytta og aktiviteten hun ser for seg på området. «Denne hytta kommer til å bli et samlingspunkt med mye aktivitet for store og små. Dette kommer til å bli så bra!» avsluttet hun med et smil. 

Leif Landrø informerte om arbeidet som har blitt utført i sommer på skitraseene, både på lysløypa og turløypa. «Spesielt på traseen til Turskytterrennet har det vært vanskelig terreng som har krevd veldig mye snø og vært vanskelig å kjøre med løypemaskina», sa Leif. «De verste punktene er planert og utbedret så det skal nå være mulig å kjøre opp spor med betraktelig mindre snø enn tidligere».

Æresmedlemmene som var til stede; Bjarne Landrø, Erik Størdal og Randi Ysland satte stor pris på å bli invitert og uttrykte glede over at det er så stor aktivitet i Lensvik IL. Randi var til og med frempå og ville stille opp som kaffekoker og vaffelsteker i Haraldstu, et fantastisk initiativ fra en av våre trofaste ildsjeler. Ingenting vil være bedre enn om vi får engasjert alle generasjoner i vår aktivitet, og at Haraldstu blir et samlingspunkt i Øyangen.

I disse dager er arbeidsgruppa i gang med planlegging av oppussingen vi skal i gang med. Ønsket er at det skal bli bygd på med sanitæranlegg, litt bodplass og overbygd terasse i tillegg til oppgradering av eksisterende bygg. Høsten og vinteren vil brukes til å få på plass papirarbeidet, så er målet å komme i gang med det praktiske arbeidet våren 2019.

Avslutningsvis takket styreleder for oppmøtet;

«Vi ønsker å ta vare på minnet om Harald Grønningen og hans prestasjoner som virkelig har satt Lensvik IL på det nasjonale idrettskartet. At Ragnhild viser oss den tilliten med å gi oss effekter fra Haralds aktive karriere og så mye penger er vi veldig takknemlige for.» sier Kåre L. Svanem.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.