Jordbærtrimmen 2017

Postet av Lensvik IL den 15. Aug 2017


Jordbærtrimmen ble i år avholdt lørdag 5. august i perfekt løpevær, det var litt grått, men nedbøren holdt seg unna og temperaturen holdt seg behagelig i underkant av 20 grader. Kjøkkenet startet kl 0800 med rensking av jordbær, blanding av vaffelrøre og forberedelser til kiosksalg. Et par timer senere startet påmeldinga og trimmerne strømmet ut i løypa på 10,7 km rundt Utnesvatnet. Totalt var det 194 trimmere i årets jordbærtrim, noe som er et lavt tall historisk sett, men vi velger å tro at det har sammenheng med mange andre arrangement og tilstelninger på samme dag i år.

Etter at de kom i mål var det som vanlig pølser, lapskaus, vafler og ikke minst jordbærdessert å få kjøpt i kiosken og stemninga var god da de aktive satte i gang kl 1300. Blant de aktive var det påmeldte fra 13 til 80 år med en stor spredning i ambisjonsnivå, men samtlige viste upåklagelig innsats. Fra start til mål ble publikum informert av speaker Joar Tøndel som gjorde comeback i rollen. Han hadde kun et krav til å stille opp, og det var at det skulle spilles musikk av Terje Tysland, og slik ble det. Årets sterkeste herre var Sigmund Ofstad fra Rindal IL (38:21) og sterkeste kvinne var Turi Malme fra Hitra FIK (43:46). Begge var et stykke bak løyperekordene; 33:17 satt av Peder A. Sylthe i 1985 og 38:12 satt av Anne Hegvold i 1997. Orkdal Sparebanks rekordfond som deles ut til ny løyperekord var i år på 6000 kr og vil øke til 8000 neste år. Det er bare å legge seg i hardtrening!

I år hadde vi relativt få deltagere, men de lokale bedriftene hadde som vanlig vært gavmilde og bidratt med mange flotte gavepremier. Derfor fikk alle aktive premier, der klassevinnerne fikk en halv kasse jordbær, en laks og gavepremie. Spesielt i år kan det nevnes at Sparebank1 på Orkanger hadde gitt en sjekk på 1000 kr som skulle trekkes blant alle deltagerne. Den heldige vinneren ble Hannah Maas Walseth på 12 år.

Årets jordbærtrim var den 35. i rekken. En godt etablert tradisjon som er en årlig happening i Agdenes og vi i Lensvik IL setter stor pris på at deltagere kommer tilbake år etter år. Et eksempel på det er Magnar Tøndel som fikk sin pokal for 35 års deltagelse. Noe som vil si at han har deltatt på alle Jordbærtrimmer siden 1983, intet mindre enn imponerende.

Takk til alle som bidro til at årets arrangement gikk knirkefritt. 

Vel møtt til alle Jordbærtrimmere 4. august 2018.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.